"Libamáj, kacsaháj, nem fognak összeveszni"
sponsored links
Vannak dolgok, amiket nem kell magyarázni. Nem kell túllihegni. Felesleges bonyolítani.
Vannak pillanatok, amikor eláll a lélegzet, a szem becsukódik, agyunk rögzíti a képet, a hozzá társuló ízt és illatot, hogy emlékezhessünk, felidézhessük, amikor a lelkünknek egy kis mosoly kell éppen.
A konfitált libamáj, a kolbász, a lila hagyma, a friss kacsatöpörtyû a többi zöldséggel, na és a foszlós friss kenyérrel (sic!) pont ezt az élményt adta. Na meg a vörösbor a kukoricás kancsóból.
A kenyeret leszámítva egyébként kis mennyiségben simán beiktatható az életmódváltós étrendbe, de a vacsorának ilyen tökéletes összhangja oly ritkán valósul meg, hogy teljesen felesleges túl sok gondolkodással redukálnunk az élményt.
Vendégségben voltunk, barátaink hívtak meg bennünket erre a pazar lakomára szombat este; Pisti, a házigazda felhívott pár napja, hogy hol tudna libahájhoz jutni, mert hogy igen jutányos áron sikerült libamájat kapnia, amit konfitálni szeretne. Javasoltam egyik kedvenc hentesemet, akinél azonban csak ...